בס"ד,

alt logo

יפוי כח

בעל עסק יקר
נהלי כשרות לפסח תשפ"ג
הנחיות כלליות:
•יש להכין תיק כשרות מיוחד לפסח שיוצב במקום נגיש לכל משגיח או מפקח מטעם הרבנות
• על התיק להכיל את רשימת חומרי הגלם כולל כל אישורי הכשרות של כל המוצרים בהם
העסק משתמש בפסח. על בעל העסק מוטלת החובה להכין תיק זה בשיתוף המשגיח.
• התיק יכלול דו"ח נוכחות המשגיח, על בעה"ב או האחמ"ש חלה חובה בכל סיום משמרת
לחתום עם סיום עבודתו של המשגיח.
• קבלת כל הסחורה כשרה לפסח תשפ"ג חתומה כדין תתקבל בעסק עד ליום רביעי י"א ניסן
תשפ"ה (9 באפריל 2025 למניינם) כדי שאם יהיה צורך להחליף מוצר הוא יוחלף מבעוד
מועד.
• בחול המועד לא תיכנס לשימוש בעסק כל סחורה אלא בתיאום מראש ובנוכחות המשגיח.
• יש לשים לב בשימוש בכפפות חד פעמיות שיש אישור כשרות לפסח מאחר ומצוי בחלק
מהסוגים עמילן.
• יש לשים לב למשקאות חריפים שישאו כשרות תקפה לפסח.
הכנת העסק להכשרה:
• יש לחתום על טופס הבקשה וההתחייבות המצורף לנהלים אלו, ולהחזיר עד לתאריך
ט' אדר תשפ"ה (9.3.25 למניינם) למשרדי המועצה הדתית לידי אלעד דרך וואצאפ מספר:
.03-9051516
• הכשרה שתתבצע ללא תיאום ואישור מחלקת הכשרות - לא תאושר!
• יש להקצות מקום מיוחד ונקי לאחסון מוצרים וכלים הכשרים לפסח. רק עם אישור משגיח
הכשרות יוכנסו הכלים והמוצרים לעסק לאחר ביצוע ההכשרה, וזאת לאחר שיסומנו כנדרש.
• לאחר הכשרת העסק לא יכנס אליו כל חמץ, לרבות מוצרים כשרים לפסח שנפתחו לפני
ההכשרה ולרבות אוכל פרטי לצורך אישי.
• לאחר הכשרת העסק אין למכור חמץ מכל סוג שהוא, לרבות מחוץ לעסק.
ההכשרה: תאריך אחרון להכשרה: יום חמישי י"ב ניסן תשפ"ג (10.4.2025 למניינם).
• לא תתבצע הכשרה לכלים/מתקנים שאינם נקיים כנדרש ע"י מבצע ההכשרה.
• קודם הכשרת גסטרונומים או כלי ראשון כגון קדירה נדרשת השבתה של 24 שעות קודם
לביצוע ההכשרה.
• לא תחל ההכשרה לעסק אלא לאחר שהחמץ וכלי החמץ אוחסנו במקום סגור כנ"ל.
• הפסקת עבודת החמץ והנחיות נוספות יינתנו ע"י המכשיר.
• יש לתאם תאריך לביצוע ההכשרה עם חברת ההכשרות עד יום ראשון ט"ז אדר תשפ"ה,
.16.3.23 למניינם), בטלפון: 054-6888029 - אלדד)
הנחיות בנוגע לקטניות:
• תינתן אפשרות להשתמש בתוצרת המכילה קטניות, בכפוף לכיתוב מתאים על פי הנחיות
הרבנות הראשית לישראל.
• מומלץ להיערך ולהזמין מראש קטניות ברורות ארוזות בוואקום (כגון: "כי טוב").
• במידה והקטניות אינם ברורות באריזת וואקום, על בעל העסק להיערך ולאפשר למשגיח
לברור את הקטניות 3 פעמים, לכל המאוחר עד ליום חמישי י"ב ניסן תשפ"ה, 10.4.2023
למניינם), ולהחתים כל שקית שנבררה בחותמת כשרות ובהולגרמה.
• רשימת מוצרים הנחשבים קטניות: גרגירי קימל, כוסברה, חרדל, בוטנים, שומשום, פרג,
אורז, אפונה, חומוס, חמניות, סויה, עדשים, פול, פופקורן, שעועית, שומשום, טחינה,
תורמוס ותירס. תבלינים: גריל עוף, כורכום, קארי, הל. (קינואה לא נחשב קטניות אך מצריך
ברירה לפני הפסח כיתר הקטניות).
• שמנים המותרים ללא חשש קטניות: זית, אגוזים, דקלים, כותנה, לפתית.
• בעל העסק יציין בסוף המסמך (בעמוד החתימות) האם מעוניין בתעודת כשרות עם כיתוב
"ללא חשש קטניות" או בכיתוב "לאוכלי קטניות בלבד". ההחלטה איזה כיתוב יופיע בסופו
של דבר בתעודת הכשרות לפסח תהיה שמורה לרבנות בלבד.
סידור העסק לקראת הפסח:
• ריכוז החמץ טרם ההכשרה: מזון וכלי החמץ ירוכזו בחדר, ארון או מקרר נפרד אשר ינעל
במנעול חדש שהמפתחות אליו יהיו בידי המשגיח בלבד. לא תינתן כל אפשרות להכנס אליו
ואפילו לפתוח אותו במהלך החג. הארון, החדר או המקרר יסומנו באופן בולט וברור "חמץ".
• פתיחת מחסן כלי הפסח תתבצע לאחר ההכשרה בנוכחות המשגיח בלבד.
• הכלים המיוחדים לפסח יהיו מסומנים באופן ברור, כלי שלא יסומן כנדרש לא תינתן אפשרות
להשתמש בו במהלך הפסח.
• לא תותר קבלת מוצרי חמץ בתוך ימי הפסח בשביל אחר הפסח. במידה וחלילה תתקבל
סחורה כזו, תבוטל הכשרות לפסח ותישקל מחדש מתן הכשרות לעסק לאחר הפסח.
נהלים לרשתות שיווק:
• חובה לסמן את מוצרי החמץ בברקוד מיוחד, לחילופין לחסום את הברקוד הקיים, כך שלא
יוכלו לעבור בקופת התשלום.
• לא תינתן כשרות לפסח על המכירה בתפזורת, יש לתלות שלטים בהתאם.
נוהל לחנויות פיצוחים תבלינים וכדו':
• בעסק תבוצע הכשרה, ולאחר מכן לא ניתן למכור חמץ בתפזורת, אלא ארוז בלבד.
• במידה וימצאו בתאי המכירה בתפזורת הכשרים לפסח על ידי המשגיחים והמפקחים מטעם
הרבנות חשש חמץ שבא מבחוץ - תישפך כל התכולה שבתא לאלתר.
נהלים לאטליזים:
לאחר ההכשרה לפסח יש להקפיד:
• קבלת סחורה עם אישור כשרות לפסח שנת תשפ"ג וניהול תיק מסודר.
• תשומת לב מיוחדת על מוצרי בשר מעובד.
• אין להשתמש בתבלינים וכיוצ"ב שאינם כשרים לפסח תשפ"ג.
• אין להכניס למתחם המוכשר אוכל. הסעדת העובדים מחוץ לעסק בלבד.
לאחר הפסח:
• פתיחת העסק במוצאי הפסח, מוצאי שבת כ"א ניסן תשפ"ה (19.4.2025 למניינם) בנוכחות
משגיח או מפקח אזורי, כניסת עובדים לא לפני 20:15 ומכירה ללקוחות לא לפני 20:45.
• אין להוציא כלי חמץ ומוצרי חמץ עד לסיום אחסון כלי הפסח.
• אחסון כלי הפסח וסימונם יעשה בנוכחות המשגיח בלבד ובהנחייתו על מנת לאפשר את
השימוש בכלים בשנה הבאה בעז"ה. המשגיח יכין דו"ח כלי פסח וימסור עותק ממנו לרבנות.
• קניית מוצרים לאחר הפסח אך ורק ממקומות שמכרו חמץ כדין ויש בידם אישור על כך.
בנושא זה יש לשים תשומת לב יחודית לספקי משקאות חריפים.
תשלומים:
• על מנת לאפשר את הטיפול הראוי בבקשתך,
יש להסדיר את כל התשלומים עד ליום ראשון כ"ג אדר תשפ"ה (23.3.2025 למניינם)
אגרת כשרות - ע"פ תקנות משרד הדתות יש לגבות אגרת כשרות לפסח בסך 271 ש"ח.
יש לפנות לניסים בטלפון - 3-9051504 ורון
תשלום השגחה - באמצעות חברת כפל בטלפון 058-7647182 - ישראל
לידיעתך! לא נוכל לבצע את ההכשרה ולהנפיק תעודת הכשר לפסח ללא תשלום האגרה
למועצה, אישור מחברת ההכשרה וקבלת אישור על הסדרת שכר ההשגחה מחברת!!!
- הגשת הבקשה אינה מהווה אישור על הכשרה לפסח -
אני מבקש להכשיר את בית העסק שבבעלותי/בניהולי לקראת פסח תשפ"ה. אני מתחייב להקפיד
ולמלא את כל הנהלים וההנחיות שאקבל מצוותי הכשרות של רבנות פתח תקווה ומחלקת
כשרות.
ידוע לי שיש להסדיר את כל התשלומים הנדרשים עד ליום ראשון כ"ג אדר תשפ"ה
.(23.3.2025 למניינם)
קיבלתי העתק נהלי הכשרות לפסח תשפ"ה
הריני מתחייב לבצע את כל הסעיפים האמורים לעיל במלואם,
וכן למלא אחר כל הוראה נוספת שאקבל מצוות הכשרות או ממחלקת הכשרות.

שם העסק:

כתובת העסק:

שם בעל העסק:

ת.ז בעל העסק:

שם בא כוחו:

וע"ז באתי עה"ח :{תאריך}

חתימת מייפה הכח : (בעל העסק )

נקה