בס"ד,

הסכם למתן כשרות לבית עסק

שנערך ונחתם בפתח תקווה בתאריך

בין:
המועצה הדתית והרבנות הראשית : פתח תקווה
אגף הכשרות
מרחוב: מרחוב חובבי ציון 37 פתח תקווה
טלפון: 03-9051555
(להלן: "הרבנות")

מצד אחד;

בעלים א' בעלים ב'
מר/גב': מר/גב':
ת.ז.: ת.ז.:
כתובת פרטית: כתובת פרטית:
עיר: עיר:
טלפון: טלפון:
טלפון נייד: טלפון נייד:
פקס: פקס:

(להלן: "בעל/י העסק" )

מצד שני;

הואיל:ו"בעל העסק" שפרטיו רשומים מעלה הינו בעל עסק של: בית אוכל.

הקרוי: ע"מ/ח.פ:

כתובת העסק:

טלפון בבית העסק: פקס: מייל:

שעות חודשיות של משגיח
שכר חודשי למשגיח
שעות פתיחה:

(להלן: "בית העסק");

והואיל:

ועל פי חוק איסור הונאה בכשרות התשמ"ג- 1983, הרבנות הינה האחראית הבלעדית למתן תעודות כשרות לבתי עסק בעיר;

והואיל:

ובעל/י העסק פנה/ו ביוזמתו/ם ומרצונו/ם החופשי לרבנות הראשית בבקשה לקבל תעודת כשרות לפיה בית העסק מצוי תחת השגחת הרבנות;

והואיל:

והרבנות , בכפוף לתנאים שיפורטו בחוזה להלן, מוכנה לתת לבית העסק תעודת כשרות;

והואיל:

והצדדים מעוניינים להסדיר, במסגרת הסכם זה, את היחסים המשפטיים ביניהם, הכל כמפורט בהסכם זה;

לפיכך הוצהר, הוסכם והותנה בין הצדדים כדלקמן:

  1. כל המוצרים יהיו בהכשר רבנות מוסמכת, ומקובלת על הרבנות פ"ת.
  2. המקום ייסגר שעה לפני כניסת השבת ,ויפתח בנוכחות משגיח 1/2 שעה לאחר צאת השבת.
  3. הדלקת האש ,הנחת השיפוד ,הדלקת התנורים, יתבצעו ע"י המשגיח בלבד.
  4. חובה על כל מוצרי הבשר שיגיעו למקום להיות עם פלומבה ותעודת משלוח חתומה ע"י משגיח.
  5. אין להכניס כלל מוצרי בשר שלא עברו הכשרה בהדחה ומליחה.
  6. צליית הכבד והלבבות תתבצע ע"י המשגיח בלבד.
  7. כל חומרי הגלם והמוצרים חייבים להיות עם תעודת הכשר מעודכנת שתמצא בתיק כשרות בעסק
  8. על המשגיח לדאוג לתיק כשרות מעודכן שימצא בעסק בהישג יד למפקח כשרות מטעם הרבנות.
  9. יש להכין רשימת חומרי גלם, מקורם והכשרם, על כל המוצרים בעסק.
  10. ירקות עלים יש לקנות אך ורק ממקומות שאין חשש חרקים. (כגון: גוש קטיף וכדו').
  11. אין להכניס למטבח כלל, כרובית, חסה לסוגיה, כרוב לסוגיו, ברוקולי, פול יבש לסוגיו.
  12. אין להכניס למטבח כלל דברי מאכל ומוצרי מאפה שנעשו בבתים פרטיים.
  13. ברירת הקטניות , ניפוי הקמח יתבצעו ע"י המשגיח בלבד.
  14. על המשגיח לבדוק היטב, חשש חרקים בצימוקים שקדים שומשום אגוזים ובוטנים
  15. ניפוי הקמח, יהיה בנפה מס' 50 מאש וייעשה ע"י המשגיח בלבד.
  16. ניפוי הסולת יהיה בנפה מס' 30 מאש וייעשה ע"י המשגיח בלבד.
  17. יש לנקות מידי יום את המלוש הנפות והשרוולים מפסולת חרקים מידי יום בנוכחות משגיח.
  18. ניקוי הנפה בסילו תתבצע בנוכחות המשגיח שלש פעמים בשבוע.
  19. על המשגיח לבדוק אם יש חשש דם בביצים
  20. על המשגיח להפריש חלה מכל עיסה.
  21. כל היינות יהיו מבושלים עפ"י הודעת היקבים.
  22. על המשגיח להיות נוכח במשך כל שעות הבישול.
  23. על המשגיח להיות נוכח לפחות שלש פעמים ביום, אא"כ נקבע אחרת והכל תלוי באופי ההשגחה
  24. יש לסמן בצבע ברור את כל שולחנות העבודה, כלים, תנורים, מדפים ומקררים (ח/ב/פ).
  25. כל כלי חדש חייב טבילה/הכשרה, שתתבצע ע"י המשגיח בלבד.
  26. כל המקומות יהיו סגורים בצום ט' באב.
  27. שלא להעביר את תעודת ההכשר לכל אדם אחר.
  28. באם העסק יחליף בעלים אחזיר את תעודת ההכשר מיידית לרבנות פ"ת.
  29. באם אוותר על שרותי הכשרות אחזיר את תעודת ההכשר מיידית לרבנות פ"ת.
  30. ידוע לי כי תעודת ההכשר הינה רכושה הבלעדי של הרבנות פ"ת.
  31. הריני ממנה את בא כוח של הרבנות לדאוג להפרשת תרו"מ מכל הפירות והירקות שברשותי.
  32. הפרשת תרו"מ במידת הצורך,תיעשה ע"י המשגיח בלבד.
  33. אין להכניס למקום "ברים חיצוניים" שלא קבלו אישור כשרות מטעם רבנות מוסמכת.
  34. לכל אירוע חיצוני (קייטרינג) יתלווה משגיח לאירוע.
  35. שכר המשגיח יקבע ע"י הרבנות פ"ת וישולם למשגיח כחוק.
  36. ידוע לי כי הרבנות רשאית בכל זמן להעביר משגיח או לנייד אותו עפ"י שיקול דעתה, כל ההתחייבויות הכספיות (משכורת ותשלומי פיצויים) יחולו על המעביד קרי, בעל העסק. וישולמו ע"י בעל העסק עם סיום עבודתו של המשגיח.
  37. אסור להציג במקום מופעים שאינם הולמים את רוח היהדות.
  38. אין לתת למשגיח שום טובת הנאה כלשהיא בנוסף לשכרו. (כולל אכילה ושתיה במקום)
  39. חל איסור מוחלט לפרסם בפרסום חוצות עיתונות, וגלי האתר על ההכשר עם שם הרב, אלא בכשרות הרבנות המקומית בלבד
  40. מעבר לכתוב בזה משאירה לעצמה מערכת הכשרות להוסיף ולשנות סייגים כראות עיניה.
  41. בעת הפרת תנאים אלו יוסר ההכשר מיד והתעודה תימסר ע"י בעה"ב למשגיח מיידית.
  42. על כל הנ"ל חתימת ידי, שקבלתי הכל מרצוני הטוב וע"ז באתי על החתום.
  43. לחוזה הנ"ל נספח נוסף ייחודי לאטליזים והינו חלק בלתי נפרד מכתב התחייבות זה.


ולראיה באו הצדדים על החתום: היום בתאריך

הרב:
מפקח הכשרות
שם בעל העסק או
ב"כ
חתימה מפקח כשרות
נקה
הרבנות הראשית והמועצה הדתית
חתימת העסק: נקה
CAPTCHA Image



להסכם זה יצורף הנוהל הרלוונטי של משרד הדתות